Det här är vi och så här jobbar vi i Fast Forward Girls

Det här är vi i Fast Forward Girls och vad vi står för

Fast Forward Girls™ är en fin resa som startade 2018 och som kommer pågå länge framöver. Varumärket ägs och drivs av Östergötlands Innebandyförbund. Vår vision är att så många tjejer som möjligt ska få chansen att uppleva innebandy och helst också börja spela i några av alla fina föreningar som finns där ute. Blir det dessutom så att man efter sin förhoppningsvis långa innebandykarriär väljer att ge tillbaka till sin förening och idrotten genom att bli ledare tycker vi att vi har lyckats.

Vår utvecklingsmodell bygger på en bred närvaro i distriktets föreningar. Vi är tillgängliga på samtliga barn- och ungdomsnivåer med program och aktiviteter anpassade för respektive grupps mognadsgrad och behov.

BIlden nedanför illusterar vår breda närvaro över de olika utvecklingsåldrarna, Fast Forward Girls delaktighet representeras av de lila aktivitetsrutorna. Östergötlands Innebandyförbund har i och med detta arbetssätt fått en helt unik och naturlig kontaktyta mot distriktets olika föreningar och lag.

Image

Instruktörer säsongen 20/21

För att vi ska kunna nå våra mål krävs det såklart resurser – varje ny säsong har sin egen unika sammansättning av instruktörer som tillsammans med vår teamledare löser uppdragen och utmaningarna efter allra bästa förmåga.

VI är ständigt på jakt efter nya krafter som kan hjälpa oss - det gäller dock att passera nålsögat.
Viktiga egenskaper för att vara en del av Fast Forward Girls instruktörsstab är att man ska gilla att vara med barn och ungdomar, tycka innebandy är fantastiskt kul samt vara öppen för att utbildas. I utbyte utlovas energi i mängder - tjejerna vi möter är allt som oftast hur spralliga och hur nyfikna som helst. Man brukar gå från träningen fylld av energi och glädje. Det är dock viktigt att man ser till att faktiskt ha tid att ställa upp 1 gång i veckan/varannan vecka - det är ett rejält tryck på att vi ska komma och hälsa på så det brukar vara många pass som ska besättas.

Det är några av dessa fantastiska tjejer ni stöter på ute i hallarna. Extremt duktiga instruktörer och pedagoger!

Image

Filippa Bagge

Image

Emma Svensson

Image

Ida Elofsson

Image

Elina Norling

Image

Johanna Kulojärvi

Image

Sara Svensson

Image

Lina Finnevidsson

Image

Cecilie Crolly

Image

Teamledare - Viktoria Gustafsson

Viktoria Gustafsson är den som har det övergripande planeringsansvaret och sköter den dagliga driften av Fast Forward Girls. Det är henne ni allt som oftast kommer att ha kontakt med när det handlar om att bjuda in våra instruktörer till era träningar eller idrottslektioner.

Hon är även en av våra instruktörer och har hand om samtliga skolbesök då de sker dagtid. Hon stöttar även övriga instruktörer på besök i föreningarna.

Tveka inte att vända er till henne om ärenden som rör Fast Forward Girls

Ni når henne på viktoria.gustafsson@innebandy.se

Image

Moa och Maja! De är bäst!

Vi i Fast forward Girls tycker att det viktigt att lyfta fram goda exempel och förebilder. Det föll sig helt naturligt när vi sprang på dessa tjejer att fråga om de vill vara en del av vår resa tillsammans. TIll vår stora glädje tyckte bägge två att detta var värt att haka på. 

De fantastiska förebilder vi kan stoltsera med är Moa Gustafsson och Maja Viström. Bägge två är fantastiska spelare och deras meritlistor kommer bara att bli längre och längre. Det i kombination med fantastiska ledaregenskaper och hjärtat på helt rätt ställe gör att vi gladeligen visar upp dessa tjejer i våra kanaler för vår yngre tjejer runt om i  landet (och världen) att ta rygg på.  Varmt tack Moa och Maja för att ni vill vara en del av detta - det betyder oerhört mycket för oss!

Image
Image

Fredrik Bagge

Fredrik är vår idéspruta, pådrivare och kommunikatör. Han har varit med sedan starten i detta initiativ och drog upp riktilinjerna för hur det skulle kunna genomföras. Han är ansvarig för kommunikation kring och utveckling av konceptet. Han genomför utbildningen av samtliga våra nya instruktörer för att alla ska få samma utbildning om FFG men även bra saker att tänka på när man leder tjejer i olika åldrar.  

Konceptet är lite för bra för att behålla i lilla Östergötland brukar han säga och tar varje chans han får att missionera om FFG.

 Frågan som alltid snurrar i Fredriks huvud: Vad är nästa steg?

Ni når Fredrik på fredrik.bagge@innebandy.se

Fast Forward Girls i korta drag

Höst 2017

Information och möten för att undersöka behov och önskan att starta ett tjejsatsningsinitiativ. 22 föreningar hakar på. Fredrik Bagge tar fram en projektplan åt dåvarande verksamhetschef Johan Råsbrink för att realisera föreningarnas behov. Johan beslutar sig klokt för att satsa på detta.

Vår 2018

Projektledare Rebecca Bagge gör en nulägesanalys av de föreningar som visat instresse att delta. En aktivitetsplan tas fram per förening.

22/4-2018

SM-finaldagen 2018

Fredrik tar fram den unika logo-designen och namnet Fast Forward Girls. Starkt influerad av Svensk Innebandys nya profil

22/4-2018

Höst 2018

Första teamet av instruktörer sätts ihop. De första besöken i skolor och föreningar genomförs. Vi märker direkt att det här kommer bli succé.

Sportlov 2019

Det första Development Camp genomförs med 45 st tjejer födda 05. Fredrik tog fram den nya loggan för våra camp

Maj 2021

Den första kullen av tjejer som deltagit på våra Development Camps genom åren deltar på uttagningsträningarna till Disktriktslaget

Kontakta oss

Linköping

Fastes Gata 4
582 78 Linköping
Besöksadress: Idrottens Hus, Linköping Arena

010-476 50 00

08.30-16.00 (lunch 12.00-13.00)

Foto: SVENSK INNEBANDY

Image
Image